Aktuality

07.03.2024 Celý článek

Návštěvy na odděleních gerontopsychiatrie

Od 7.3.2024 je zrušen zákaz návštěv na všech stanicích gerontopsychiatrie. Bc. Červen…

15.02.2024 Celý článek

JARNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVKA

  JARNÍ PRODEJNÍ VÝSTAVKA

   DĚTSKÉHO A DOROSTOVÉHO

Je máj, lásky čas

31. 5. 2019

A na dětském oddělení to platí několikanásobně. Naši malí i větší pacienti projevili tento měsíc svou lásku ke sportu, ke zvířatům a také k zábavě a soutěžení.

 


Dvě naše pacientky velmi úspěšně reprezentovaly školu při PN v Atletickém čtyřboji, který se konal na Tyršově stadionu v Opavě. Počasí sice nepřálo, bylo hodně deštivo, ale děvčata se statečně s nepřízní živlů poprala a obsadila celkově nádherné 2. místo. Jedna z nich dokonce dvě disciplíny vyhrála a v jedné byla na 3. místě. Získaly pohár, diplomy a drobné odměny. Dodatečně ještě jednou oběma gratulujeme.
               

Další naše „květnová láska“ byla láska ke zvířatům. Když se počasí umoudřilo, hned jsme toho využili a udělali jsme si polodenní výlet do Minizoo na Olomoucké ulici. Děti byly nadšené. Některé si poprvé v životě mohly sáhnout na živého hada, chameleona, želvu, pomazlili jsme se s králíky a sledovali jejich trénink v běhu přes překážky. Cestou zpět jsme se zastavili na nanuk, abychom tak sladce završili pěkné dopoledne.

      
Posledním velkým zážitkem tohoto měsíce byly dvě akce připravené pro naše děti personálem a pacienty st. 18C.
Nejdříve to bylo sportovní odpoledne se soutěžemi, které pro nepřízeň počasí tentokrát proběhlo v „mini tělocvičně“ na dětském oddělení. Děti se dle svých schopností zapojily do jednotlivých disciplín a odměna byla vždy po zásluze účastníkovi předána. Děkujeme všem za přípravu, organizaci a za sladké odměny.


A závěrem měsíce byl „KABARET“ ve velké tělocvičně. A to bylo teprve něco!!

 


Děti byly nadšené, překvapené a některé mladé pacientky se samým štěstím rozplývaly. Tentokrát to nebylo totiž jen o soutěžích a hrách, ale hrálo se divadelní přestavení, do kterého se děti zapojily, zpívalo se a skladba účastníků byla opravdu pro děti zajímavá a atraktivní. Děti „vyhrály“ krabici s odměnami, které si opět pro ně pacienti ze st. 18C připravili. Čekaly je džusíky, oplatky, propisky a také samolepky, které klukům a holkám vzhledem k blížícímu se Dni dětí, udělaly velikou radost. Všem, kteří se na této akci podíleli, patří naše obrovské DÍKY.

 

Článek ve formátu pdf k vytištění ke stažení zde.

 

FOTOGALERIE